Tekstikehys:

 

MIETTEITÄ

Asumme  Ikaalisissa, Tampereelta Vaasaan päin 55km. Kauhialla Kartanolla asustaa mieheni Markku ja minä, maatiaiskissa  Huugo, lancashire heelerit Lempi, Lumi, Inari & Ludvig ”Jamppa”, sekä saksanpaimenkoira Iiro. Kauhian Kartanon viides pentue syntyi elokuussa 2014, pentuja meillä on syntynyt 19 kipaletta.

Leipätyössäni toimin kotivastaavana mielenterveys– ja päihdekodissa, muistisairaiden parissa. Vapaa aikani kuluu hyvin pitkälle koiraharrastukseni parissa. Olen Suomen kennelliiton , Suomen Lancashire Heeler ry:n  sekä kokonaisvaltaisen koirankasvatuksen Tuki HETI:ryn  jäsen. Suomen Lancashire Heeler yhdistyksen toiminnassa olen vuosien varrella toiminut aktiivisesti 2006 vuodesta alkaen mm. jalostustoimikunnassa, jäsensihteerinä, leiritoimikunnan jäsenenä ja LTE-toiminnassa.

 

NIMEN SYNTY

Kauhia nimi juontaa juurensa pohjanmaalta, minun sukujuuriltani. Kartano nimi tulee ystävämme suusta,

hänellä on tapana sanoa kaupungista maalle tullessaan, jotta tuli  Salomaan Kauhialle Kartanolle sakemannipainia painimaan

ja virvoitusjuomia nauttimaan. Mitä se sakemannipaini sitten lieneekään, yhdessä oloa, yhdessä elämistä, painia pitkin tannerta, eloa niin kuin  elää, metsänpoika jylhän kuusiston……...

 

 

KENNEL TOIMINTA

Kauhian Kartanon Kenneltoiminta on  pienimuotoista, pennut kasvavat kotona meidän kanssamme. Ponkaisevat elämään keskeltä kotimme arkea. Koirat ovat perheenjäseniä, mutta silti koiria. Puuhailemme yhdessä kaikenlaista, luonnossa liikkumista, lenkkeilyä, arjen juttuja sekä aktiivisesti ja vähemmän aktiivisesti koiraurheilulajeja laidasta laitaan. Koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi on minulle tärkeää, pyrin luomaan koirilleni ”olosuhteet” jossa koira voi olla onnellinen koira. Koira joka saa viettää koiramaisen onnellista elämää, perheeni rinnalla meidän ilona.

Koirat ovat minulle ennen kaikkea elämäntapa, kiinnostukseni ja innoitukseni lähde. Panostan kasvatustyöhöni kouluttamalla itseäni, pidän koirieni terveystiedot ajan tasalla, suunnittelen jokaisen pentueen tarkkaan. Pentuetta suunnitellessa tärkeimpinä kriteereinä ovat luonne ja terveys. Kirkas johtotähti koko kasvatustyölleni on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia heelereitä, heelereitä jotka voisivat ylpeänä kantaa otsassaan leimaa ”pieni suuri koira jolla on toimintakykyä ja sopeutuvavaisuutta muuttuviin olosuhteisiin”.  Kasvatustyössäni panostan rodun säilymiseen monimuotoisena  sekä rotutyypillisenä.

 

KAUHIAN KARTANON PENSKAT LÄHTEVÄT meiltä koteihin jotka haluavat juuri lancashire heelerin, kodin asukkaat ovat perehtyneet rotuun ja tiedostavat mihin ovat ryhtymässä. Vaadin että pennunostaja on ajatellut koiran ottamista vakavasti sekä pohtinut ajatuksella koiran  tuomia vaateita. Lancashire heeler on koostaan huolimatta  vilkas ja toimelias koira, korkea energinen.  Koira joka tarvitsee omistajakseen johdonmukaisen napakan, mutta lempeän johtajan.

Heeler tarvitsee liikuntaa ja aktiivista toimintaa säännöllisesti sekä tilan ja ajan rauhoittumiseen. Pennunostajan on sitouduttava panostamaan pennun sosiaalistamiseen, - tapakasvatukseen ja terveystarkastuksiin. Haluan lisäksi pitää yhteyttä kasvatteihini joten toivon uusilta omistajilta myös yhteistyökykyä tulevaisuudessa. Toivon että kasvattini käyvät näyttelyissä muutaman kerran elämässään, sekä aikuisiällä luonnetestissä tai MH-kuvauksessa.  Tärkeintä kuitenkin on että pentu pääsee kotiin jossa se saa olla mukana perheen arjessa aktiivisesti ja elää onnellista koiran elämää.

 

Copyright  Teija Tuulikki Salomaa     

Valokuvat  T.T.  Salomaa, kuvien luvaton kopioiminen kielletty

Tuulensuun Torpan Leiskuva Lempi