Tekstikehys:

Copyright  Teija Tuulikki Salomaa     

Valokuvat  T.T.  Salomaa, kuvien luvaton kopioiminen kielletty

Lancashire heeler yhdistyksen leirinäyttelyssä 11.8.2013, KAV 4 KP. Yksilösijoitukset, Kauhia Kartano Meeri AVO 2 SA ERI. Kauhia Kartano Armas JUN 3 ERI, Kauhia Kartano Aliisa ERI, Kauhia Kartano Lumi ERI, Kauhia Kartano Ansa EH ja Kauhia Karatano Alfred EH.

Lancashire heeler yhdistyksen leiri 9-11.8.2013, Wuolteen Kartanolla. Oli IHANAA nähdä teitä kaikkia paikalla olleita ja tietenkin noita Karvaisia Kakaroitamme !

Tuulensuun Torpan Leiskuva Lempi  saapui 2006 Kauhialle Kartanolle, Lempin kanssa on Suomea kierretty ristiin rastii ja useita tähtihetkiä on koettu niin arjessa kuin kehissäkin. Ikimuistettavimpia tähtihetkiä  on minulle itselleni ollut  Lempin osallistuessa 7.6.2007 Lancashire heelereiden leirinäyttelyyn tuomari: Jacky Cutler  kilpailuluokka NUO latuarvostelu EH  ja lennokkaimmat liikkeet kilpailuluokan  voitto. Todellisia tähtihetkiä koimme  Harjavallassa 9.5.2009  tuloksella  AVO ERI ROP SERT  MVA  tämän voiton myötä Lempi valioitui .

SEINÄJOKI KV-NÄYTTELY  23.10.2010  ROP , FI MVA, Kauhia Kartano Lumi ”Lumi” ja VSP Dremdust Samvais  ”Moriz”

Pori KV 27.8.2013 Kauhia Kartano Meeri  ROP SERT SA ERI, ONNEA Meeri & Julia !

Oulu KV 13.8.2013 Kauhia Kartano Aliisa  ”Kuti”  Pentuluokka 1 KP VSP, ONNEA Kuti & Sandra !

Heinäkuussa 2013 veimme lopulta Inarimme Inarin järven rannalle uimaan. Samalla reissulla valloitimme Kilpisjärvellä Saana tunturin 11..7. Mukana Saanaa valloittamassa, Tuulensuun Torpan Leiskuva Lempi, Kauhia Kartano Inari, Kauhia Kartano Lumi, mä ja Markku , IHANA REISSU !

Kauhia Kartano Ansa Pentunäyttelyssä Lahdessa 19.5.2013 KP ja VSP, Onnea Ansa ja Salla !

Kyy puri Kauhia Kartano Meeriä ja  Tuulensuun Torpan Lempiä 21.4.2013. ONNEKSI saimme pitää molemmat koirat vielä täällä luonamme. Todellinen TÄHTIHETKI kun koirat alkoivat toipua ja elämä voitti !

19.1.2013 Turku  KV  tuomari: Andersen Per Kristian, KAUHIA KARTANO  IIGOR    SA, VSP, SERT, MVA, KAUHIA KARTANO  MEERI    NUO EH NUK 2 ja KAUHIA KARTANO  MYRSKY ”ROY”      NUO EH NUK 3

 

Wuolteen Kartanolla Hauholla juhlittiin 13-14.10.2012 Lancashire Heeler yhdistyksen 10-vuotis synttäreitä ! Näyttely - ja kasvattaja päivien tiimoilla. Ensimmäinen Kauhian Kartanon Kasvattajaryhmä esiintyi näyttelyssä tuomaristolla. Saatiin porukalla hieno kolmas sijoitus !

Leirinäyttely tulokset Kauhia Kartano Meeri ERI SA NUO 1, Kauhia Kartano Myrsky ”Roy” JUN EH, Kauhia Kartano Iigor AVO EH

KIITOS Kaikille jotka olitte mukana viettämässä, iloista päivää yhdessä kera Heelereidenne !

KAUHIA KARTANO MEERI 18.-19.08.2012 Baltic Winner 2012 , BALT JW-12 ERI VSPJ JUN SERT, tuomarina George Schogol, Georgia. 14 month, bit short ribcage, enought sulest of bone, strong hocks, exellent angulations rear.  nice expression but bit strong in temp. could be more confident, expecially on table. Om. Vanhapaasto Julia & Kasvattaja

ONNEA MEERI ja JULIA !

Hämeenkyrö LUONNETESTI 2012, KAUHIA KARTANO LUMI pisteet 126, Tuomarit: K. Leikola ja M. Vuorisalo, Toimintakyky +1 / kohtuullinen, Terävyys +1 / pieni ilman jäl.jäävää hyökkäys halua, Puolustushalu +2 / suuri hillitty, Taisteluhalu –1 / pieni, Hermorakenne +1 / hieman rauhaton, Temperamentti +3 / vilkas, Kovuus +1 / hieman pehmeä, Luoksepäästävyys +2a  / luoksepäästävä, a.pidättyväinen, Laukausvarma +++

HARJAVALTA  Ryhmänäyttely  5.5.2012, Tuomari: Miodrag Vretenicic Montenegro                             ROP DREAMDUST FARAMIR ja VSP KAUHIA KARTANO MEERI , Om. Vanhapaasto Julia & Kasvattaja, Onnea Julia ja Meeri / Meeri ja Laku

TURKU  KV-NÄYTTELY  21.1.2012, Kauhia Kartano Meeri  ERI KP ROP, ROP - BOB Pentu - Puppy Tuomari: Michael Forte Irlanti, Om. Vanhapaasto Julia & Kasvattaja, Onnea Julia ja Meeri!

JYVÄSKYLÄ  KV-NÄYTTELY  19.11.2011, Tuomari: Pirjo Aaltonen, Kauhia Kartano Iigor  SERT ROP ja MARMALADE`S INDIAN DREAM  SERT  VSP, Iigorin om. Janika Kaasalainen

SEINÄJOKI KV-NÄYTTELY  29.10.2011, Tuomari : Jancik Leos Tsekki, Kauhia Kartano Lumi VAL ERI  SA ROP  ja Kauhia Kartano Iigor JUN ERI SA SERT VSP, Iigorin om. Janika Kaasalainen

SUOMEN LANCASHIRE HEELER YHDISTYKSEN LEIRINÄYTTELY PUNKALAIDUN 29.5.2011 tuomari : Nina Janger, KUVASSA:   Nina Janger, Elina ja Animalcompaniets Dusty Cowboy ,

L-pentueemme isä, Dusty leirinäyttelyssä ROP veteraani ! Arvostelu8,5v uros, erinomaisen tyyppinen uros, hyvä uroksen pää, jossa hyvät linjat ja mittasuhteet. Lähes tasapurenta. Hyvä eturinta, kaunis kaulan kaari, riittävän suora ylälinja. Hyvin kulmautunut. Liikkuu hyvällä askelpituudella sivusta, kapeasti takaa, kerien edestä. Hyvät käpälät, kääntää ranteita melko voimakkaasti ulos. Karhea karva, hyvä väri. Reipas esiintyminen. VET ERI1 ja ROP veteraani :)  Onnea Tiina ja Dusty !

SUOMEN LANCASHIRE HEELER YHDISTYKSEN LEIRINÄYTTELY PUNKALAIDUN 29.5.2011 tuomari : Nina Janger, KUVASSA:   Nina Janger, Ida ja Bovenop Minnie Heeler ROP-pentu ja VSP-pentu Kauhia Kartono Igor ja mä. Onnea menestyksestä Iigorin kotiväelle ! Kuva Marketta Lähdekorpi

Tekstikehys: Useita TÄHTIHETKIÄ MINIULLE ON antanut Lempi ja hänen jälkeläisensä :-) 
Lempini ansiosta olen päässyt tutustumaan tähän ihanaa rotuun ja vuosien saatossa sukeltamaa yhä syvemmälle tämän rodun mielenkiintoiseen maailmaan !

SSKY:n  Päänäyttely 21.9.2013 Heinolassa. Tuomarina Margaret MacFarlane. Paikalla Meeri & Julia ja Ansa & Salla ja  mä.  Kauhia Kartano Meeri teki esiintymisen huippusuorituksen, Vau sanon minä :-)

Kauhia Kartano Meeri AVO 1 ERI SA ja Kauhia Kartano Ansa JUN H, ONNEA molemmille koirakoille, näistä arvosteluista tulee olla ylpeä , kun tietää näyttelypäivän kriteerit !

Tekstikehys: Unelmia joista syntyy TÄHTIHETKIÄ tai tähtireissuja, Haaveeni oli ollut jo pitkään päästä tutustumaan Lancashire heelereiden kotimaahan Englantiin. Maaliskuussa 2013 toteutin unelmani. 
Lomareissua suunnitellessa mieleeni hiipi kuin varkain ajatus lähteä Englantiin. Mieheni intohimoisena musiikki miehenä innostui oitis matkakohteesta, Englannista kun on tullut useita merkittäviä bändejä ja muusikoita jotka ovat innoittaneet mieheni musiikki harrastusta jo vuosien ajan. Matka suunnitelmia siivitti myös meitä molempia kiinnostavat Englantilaiset dekkarit, olimme molemmat usein haaveilleet pääsevämme katsomaan paikkoja joihin dekkareiden tarinat sijoittuvat.  Niinpä löimme matkan päämäärän lukkoon ja selvitimme Cruftsin aikataulun, sillä Crufts määräsi matkamme ajankohdan ja tulevan kaupungin johon majoittuisimme. Maaliskuussa matkaan lähdettiin ja matkasta nautittiin täysin rinnoin…
Cruftsissa kaikki oli mielestäni hyvin järjestettyä ja tunnelma jotenkin niin kotoista. Tapasimme tuttuja Suomesta, Englannista ja Hollannista, oli ihania putiikkeja jossa myytiin vaikka mitä koirahömppää, tarpeellista ja tarpeetonta. Ja …. sitten niitä pieniä mustia ja ruskeita, topakoita lancashire heelereitä tuli ihmisvilinässä vastaan. Täytyypä myöntää että kyllähän se silmä niihin pikku koiriin kiinni jäi ja hymy hiipi suupieliin. Kehän laidalla oli hienoa paneutua rauhassa ja hyvin levänneenä esiintyviin koiriin. Ensimmäiseksi sitä näki rodusta huokuvan tyypillisen kuvan joka on minutkin rakastuttanut rotuun. Koirista huokui se heelerin topakkuus ja iloisuus, esiintyä osattiin Cruftissa. 
Tekstikehys: Kehässä esiintyi hyvin erinäköisiä rotunsa yksilöitä niin kuin meilläkin täällä Suomessa. Oli isorunkoisia koiria, lyhyitä ja pitkiä, enemmän ja vähemmän vänkkyräsäärisiä yksilöitä, näkyi korvien eri muunnoksia, karvan laadussa lyhyempää ja sileämpää karvaa, sekä hieman pidempää ja tuuheampaan karvaa. Rodussa esiintyvien luonteiden eri kirjo näkyi myös kehässä, oli hyvin sosiaalisia ja avoimia koiria, mutta myös niitä varautuneempia ja paineistuvia koiria. 
Oli ilo huomata että meillä Suomessa on aika mukava tilanne rodun ulkomuodon suhteen. Ei meidän koiramme mielestäni yhtään häpeä rodun kotimaan koirille, mutta meillä on kuitenkin vielä paljon saavutettavaa. Kehässä esiintyvissä koirissa oli selvästi huomattavissa rotumääritelmässä oleva määritelmä ”pieni ja vankka ”.  Kehässä esiintyi useita koiria jotka olivat tätä tyyppiä, koirat olivat pieniä mutta vankkoja, tasapainoisia kokonaisuuksia.  Nyt minulla on taas yksi varma johtotähti ja päämäärä siitä mihin suuntaan jatkan oman kasvatustyöni tiimoilla.
Päivä Cruftissa oli aivan ihana ja paikalla oli upeita lancashire heeler rodun edustajia. Oli myös hienoa että meiltä Suomesta oli edustajia paikalla, oli ilo jälleen nähdä teitä kaikkia.  
nkä usko että Cruftissa vierailuni jäi elämäni viimeiseksi, ken kipinän kerran sytyttää sitä vaikea on sammuttaa… 
Taisinpa rakastua Englantiin, aivan ihana maa ja ystävällisiä ihmisiä. Englanti kiehtoo minua moninaisin tavoin ja uskon että suuntaan vielä useasti lomamatkani kohti Englantia. Nyt kuistillamme kilisee matkatuliainen, Heeler tuulikannel joka minua ilahduttaa puutarhatöissäni  :-) 
TÄHTIHETKIÄ